Ruitenheer deelt aan de eerste 3 goede doelen schoolpakketten uit.

Ruitenheer deelt aan de eerste 3 goede doelen schoolpakketten uit.

Afgelopen maand is Ruitenheer druk bezig geweest met de doneeractie met onder andere schoolspullen, leesboeken en kinderspeelgoed. Maar welk goed doel of instantie heeft hier het meeste aan? Dit vroegen wij met succes aan jullie! Want dankzij jullie suggesties en hulp hebben wij met meerdere goede doelen en instanties contact gehad. Niet ieder goed doel/stichting kon alles gebruiken, hierdoor hebben wij de keuze gemaakt om verschillende pakketten af te geven aan verschillende goede doelen/stichtingen. Vandaag lichten wij de drie goede doelen en instanties die een pakket hebben mogen ontvangen uit!

Humanitas Almere heeft een prachtig pakket in ontvangst mogen nemen. Humanitas Almere is een professionele vrijwilligersorganisatie die er is voor Almeerders die het even niet in hun eentje redden. Met een steuntje in de rug vinden ze de kracht en het vertrouwen om hun leven weer op te pakken. Jaarlijks geven zo’n 800 goed getrainde Almeerders vrijwillig ondersteuning aan ongeveer 2.300 deelnemers. Humanitas Almere werkt binnen zeven verschillende thema’s: eenzaamheid, verlies, thuisadministratie, detentie, opvoeden, opgroeien en Taal. Humanitas heeft gevraagd naar een pakket voor leerlingen/studenten. Vandaar hebben wij een pakket samengesteld met dozen vol pennen, kaftpapier, schriften en andere schoolartikelen.
Vervolgens gingen wij met onze Ruitenheer bus richting het mooie Rotterdam, om een bezoek te brengen aan Stichting Jarige Job met een mooi pakket vol met nieuw kinderspeelgoed. In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job!
Tot slot reden wij een eindje verderop naar Maassluis, met dozen vol spullen voor Labyrint Zorg Rotterdam. Op hun dagbesteding zitten kinderen van 3 jaar tot 18+ die thuis zitten. Deze kinderen hebben vaak een ontwikkelingsachterstand of school lukt niet om diverse redenen. Al deze kinderen hebben een beperking of trauma. Door een afwisselend programma (werken aan sociaal emotionele doelen en school) werkt Labyrint aan terug keer naar een passende onderwijsplek. We hopen en zijn ervan overtuigd dat het dankzij jullie bij de juiste personen terecht komen. Bedankt hiervoor!
Schrijnend om te zien en horen hoeveel armoede er in Nederland heerst. Ruitenheer hoopt hierbij een klein steentje bij te dragen. Verschillende stichtingen voor kinderen in armoede zien een groeiend aantal aanvragen dit jaar. Dit blijkt uit een rondgang van NU.nl.
Schroom zelf niet om ook te helpen! Al deze bovengenoemde goede doelen/instanties kunnen uw hulp goed gebruiken. Neem vooral contact met hen op! Ben jij benieuwd wat wij met de rest van onze artikelen zullen doen? Houdt dan onze website en  sociale mediakanalen goed in de gaten.

 

Ruitenheer deelt de eerste schoolpakketten uit aan goede doelenRuitenheer deelt de eerste schoolpakketten uit aan goede doelenRuitenheer deelt de eerste schoolpakketten uit aan goede doelen

Lees ook deze berichten

[test_dump]