Ruitenheer oudste sponsor van Almere City FC

Ruitenheer is met maar liefst 43 jaar sponsorschap de oudste sponsor van Almere City FC!

Al sinds 1978 is Ruitenheer trotse sponsor van Almere City FC. De voetbalclub uit de eerste divisie begon destijds als Argonaut. De club heeft sindsdien vele namen gehad, waarvan de meest bekende natuurlijk de Zwarte Schapen en FC Omniworld. Ruitenheer heeft alle mooie veranderingen in het 43 jaar sponsorschap meegemaakt.

We gaan een stukje terug in de tijd. Het is 12 augustus 2005 en de allereerste wedstrijd van FC Omniworld in het betaald voetbal staat op het punt van beginnen. Een afgekeurd speelveld gooit vlak voor het eerste fluitsignaal echter roet in het eten. Door flinke regenval is de kunstgrasmat in het stadion onbespeelbaar geworden.

“Dat was natuurlijk een heel zuur moment”, weet René ter Borgh, destijds voorzitter van de club en tegenwoordig erevoorzitter. “Een week eerder was het heel slecht weer en was het dak van de businessclub eraf gewaaid. Onze calamiteitendienst had hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we alsnog konden voetballen. Onze debuutwedstrijd viel helaas toch in het water. Toen werd echter ook de eendracht binnen de club zichtbaar. We lieten ons niet kisten en reisden een week later met volle supportersbussen naar Brabant voor de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.”

In het heden is onze naam nog steeds gekoppeld aan de club en kijken we uit naar de toekomst samen.

Lees ook deze berichten

[test_dump]