Over Ruitenheer – Geschiedenis

Geschiedenis

Ruitenheer is officieel gestart per 1 juli 1978 en opgericht door ter Borgh Senior. Ruitenheer ontwikkelde zich van glazenwasserij naar een glas & gevelreinigingsbedrijf tot een totaal service en onderhouds bedrijf. Met onze diensten gevelonderhoud, schoonmaak, hygiëne care, schilderwerk, calamiteitendienst en glasbewassing onstaat er een combinatie van bedrijven wat uniek is in Nederland. Er is op dit moment geen enkel ander bedrijf in Nederland die deze combinatie kent.

Ruitenheer is opgericht in 1978 door de heer Ter Borgh. Op dat moment hield Ruitenheer zich bezig met de glazenwasserij. Gedurende alle jaren was René, de zoon van Ter Borgh senior, ook al commercieel werkzaam binnen het bedrijf. Helaas overleed Ter Borgh senior onverwachts in 1983, hierdoor kwam René er alleen voor te staan. Door belangrijke strategische beslissingen van René is Ruitenheer een onafhankelijk bedrijf geworden met een groot marktaandeel. René hecht veel waarden aan duidelijkheid, vertrouwen en verantwoordelijk. Ondanks zijn eigen inzet is hij zich ervan bewust dat het zonder zijn personeel het simpelweg onmogelijk was geweest dit te bereiken. Door zijn personeel een goede en fijne werkplek te geven is René zo ontzettend trots geworden op zijn bedrijf.

Het verschil

Het typische familiebedrijf heeft belangrijke strategische beslissingen moeten nemen om te staan waar ze nu staan. De heer Ter Borgh senior verliet in 1978 het schoonmaakbedrijf Cemsto om voor zichzelf te beginnen. Het vertrek ging in goede harmonie; waarin Cemsto de nadelige gevolgen ervaarde van de veranderende markt waar specialistische schoonmaakwerk steeds vaker werd uitbesteed. Ter Borgh senior wilde om die reden zijn eigen droom verwezenlijken: het opzetten van een glazenwasserij, genaamd Ruitenheer. In 1983 werkte Ruitenheer voor maar liefst veertien schoonmaakbedrijven, tevens hadden ze destijds ook op eigen kracht al klanten binnen gehaald. Ruitenheer telde toen al twaalf werknemers die Ter Borgh runde vanuit zijn woning. Het familiebedrijf deed bij veel bedrijven de glasbewassing, hierdoor kwamen er al snel andere opdrachten binnen zoals gevel- en aluminium reiniging en de daar bijhorende onderhoudswerkzaamheden. Het bedrijf Ruitenheer kreeg in 1987 heel tragisch nieuws te verwerken, toen Ter Borgh senior kwam te overlijden. Stoppen was geen optie en dus nam zijn zoon René het bedrijf over, die daarvoor ook al een commercieel actief was binnen Ruitenheer. Toen René de leiding over nam kende Ruitenheer belangrijke ontwikkelingen. Al snel bleek dat René de zaken goed voor elkaar had, toen hij zelfstandig het Ziekenhuis Santpoort binnenhaalde als nieuwe klant. Ruitenheer ontwikkelde zich op een positieve manier, zodoende nam René in 1990 een unieke beslissing om niet langer meer in onder aannemingen te werken, maar rechtstreeks voor een opdrachtgever. Deze strategische keus maakte Ruitenheer tot een financiële sterke partij, doordat zij scherpere offertes konden uitbrengen met een beter rendement. Ruitenheer bood de opdrachtgevers op deze manier ook nog eens meer zekerheid en vertrouwen, omdat de klant nu exact wist wat zij konden verwachten. Deze strategische beleidswijziging zorgde voor een enorme stroomversnelling binnen de onderneming. René hecht veel waarden aan duidelijkheid, vertrouwen en verantwoordelijk. Ondanks zijn eigen inzet is hij zich ervan bewust dat het zonder zijn personeel het simpelweg onmogelijk was geweest dit te bereiken. Door zijn personeel een goede en fijne werkplek te geven is René zo ontzettend trots geworden op zijn bedrijf.

Tot op heden is Ruitenheer een echt familiebedrijf. René ter Borgh is Algemeen Directeur en beide zonen zijn werkzaam binnen het bedrijf. Jordy ter Borgh is verantwoordelijk voor Hygiëne Care en Giovanni ter Borgh houdt zich bezig met financiële zaken. Het zaadje voor later is ook al geplant. Rene ter Borgh is in 2019 trotse opa geworden van een kleindochter. Ooit zal zij de nieuwe Algemeen Directeur van Ruitenheer worden.